Selamat Datang Internet Marketer!

Ebook Panduan Percuma Google Adsense

Sila dapatkan ebook percuma Google Adsense ini dengan segera.

jana-pendapatan-google-adsense-iklan-pengiklanan-bisnes-online-income-internet

Sila isi borang di bawah untuk mendapatkan ebook percuma Google Adsense ini.

Nama
Email
Whatsapp No

Email Marketing by TrafficWave.net

Periksa email anda segera setelah mengisi borang ini. Terima kasih.


Anda juga boleh mendapatkan ebook ini dengan menyertai whatsapp group penerangan Adsense.

Klik untuk sertai group penerangan Adsense

join-whatsapp-group-sekarang-online-business-internet-marketing


Kisah Adsense di tahun 2007

Memperoleh RM18000 Dalam Masa 6 Bulan dengan adsense

 adsense-cari-duit-jana-income-pendapatan-iklan-google
Kenapa Rakyat Malaysia Kena Cari Jalan Tambah Pendapatan? Inilah jawapannya. 
Salam saudara, saudari dan serta penggiat adsense atau yang masih belum giat lagi. saya ingin menceritakankan berkenaan keuntungan yang telah diperolehi daripada seorang penggiat adsense di Malaysia telah berjaya dalam masa 6 bulan sahaja.

Saya ingin memperkenalkan anda seorang penggiat Adsense di Internet yang telah memperolehi RM18 000 daripada pendapatan Adsense setelah 6 bulan melibatkan diri. Saya telah mengenali Nor daripada forum di www.wangcyber.com dalam beberapa bulan yang lalu. Nor adalah seorang guru yang berkhidmat di Sibu, Sarawak. Saya berharap anda boleh mendapat ilmu sedikit sebanyak daripada pengalaman Nor mengenai Adsense ini.

 

nor: salam
nor: mcm ner ng projek adsense?
aridz: salam..
aridz: Ada la yg dah buat.. ada lagi yg baru nak merangkak2, tak sure apa itu adsense. Ada yang silap faham as perlaburan haram 🙂
aridz:U makin banyak blog ke?
nor: belum tambah blog lg
nor: berminat gak nak join group ini, boleh ke?
aridz: Ok, boleh.. good..
nor: ok ini blog yg sy buat. Lama dah. Update kalu ada cerita baru dr adsense
nor: http://bestgoogleadsense.xxxxxx.com/
nor: I berminat dgn group yg nak buat topik adsense
aridz: U are most welcome since U dah ada experience getting good income
aridz: By the way, I nak intro u to the group
aridz: So.. tell me a bit about Urself..
nor: U tanya, I jawab ,ok?
nor: xder pengalaman jwb solan interview
aridz: Ok.. We start with Ur age ? asal ?
nor: umur 26 thn 2007, asal swk
aridz: which part of sarawak?
nor: sibu
aridz: Ok.. emm.. ada pendidikan IT?
nor: bachelor degree dlm it
aridz: Universiti mana?
nor: unimas, grad 2004
aridz: so.. skrg U mengajar sek men kan?subjek?
nor: subjek komputer
aridz: dah berapa lama buat adsense?
nor: skrg masuk 6 bulan
aridz: So far..total U dah buat brape from adsense in 6 months?
nor: usd 5 thousands
aridz: Apa yang U buat dengan income dari Adsense?
nor: byr hutang ptptn
aridz: the highest income per day?
nor: $200
aridz: USD?
nor: yup usd
aridz: give me ur best blog.. 2 sites pun xper..
nor: www.videodragonball.xxxxxx.com
nor: www.bestgoogleadsense.xxxxxx.com
aridz: Thanks. So, ada apa2 lagi pesanan kepada org yg baru berminat tentang adsense?
nor: Pesanan : Buat web / blog ikut topik yang kita suka. Jgn lupa letak adsense
aridz: Lstly, apa yg menyebabkan U menceburkan diri di dalam adsense..
nor: Ada kawan yang suggest. I betul-betul berterima kasih kepada dia.
aridz:Ok. Thanks so much for willing to share the valuable info. Harap Nor dapat membantu group ini. Thanks again. 🙂
nor: Tak jadi masalah, Thanks to U too. 🙂

 

Jika anda berminat untuk menyertai group yang bergiat di dalam menjana pendapatan daripada Adsense ini, sila maklumkan kepada saya.
Terima kasih.

 

Ihklas,
aridz


Soal Jawab & Info Google Adsense




Apakah Google AdSense?

Secara ringkas, google AdSense adalah salah satu program yang diadakan oleh Google untuk penayangan iklan / ads, pihak google memberikan kesempatan kepada pemilik website untuk memaparkan iklannya rangkaian google. Iklan yang dipaparkan secara automatik menyesuaikan dengan tema website yang dipasang kod iklan adsense.

Jenis iklan adsense

Iklan yang dipaparkan dalam website bermacam-macam dalam bentuk teks, gambar / banner maupun video.

Darimana asalnya iklan adsense?

Iklan adsense berasal dari para pemasang iklan di google adwords (salah satu perkhidmatan adwords selain google Adsense)

Sistem pembayaran

Sistem pembayaran yang diberikan kepada pemilik laman adalah berdasarkan jumlah klik yang terjadi pada laman web tersebut, istilahnya adalah PPC (Pay Per Click). Namun klik yang terjadi harus bersifat umum, ertinya sesuai dengan keinginan pengunjung tanpa ada paksaan dan tidak boleh diklik oleh diri sendiri, bila hal ini dilakukan maka google akan membanned atau memberhentikan programnya tanpa pembayaran. Pembayaran akan diberikan google dalam 30 hari selepas ditotal pendapatan dalam satu bulan mencapai minima $ 100.

Berapa besarnya pembayaran iklan adsense?

Pembayaran yang dilakukan sepenuhnya rahsia google, namun secara umum besarnya adalah 20% per klik (yang dianggap sah oleh google) dari nilai iklan yang dipasang para pemasang iklan.

Cara menampilkan iklan Adsense

Cukup dengan mengambil kod adsense yang kita setting dalam akaun kita, dan automatik iklannya akan tampil dengan sendirinya di website yang bersangkutan.

Cara mengikuti perkhidmatan google Adsense

Daftar di https: / / www.google.com / adsense lalu ikuti data-data yang diminta, syarat yang dimiliki agar dapat diterima oleh google Adsense:
– Memiliki halaman / website dalam Bahasa Inggeris
– Memilik email. E-mel yang digunakan boleh menggunakan perkhidmatan e-mel percuma seperti yahoo atau gmail dan yang lain.

Berapakah hasil yang boleh diperolehi dari Adsense?

Sangat sangat tidak terhad, anda boleh mendapatkan berapa saja yang diinginkan, tidak ada batasan maksimum yang didapati. Semua nilai yang diperolehi bergantung usaha anda dan Google menyediakan website adsense siap pakai untuk kemudahan anda.

 


top-keywords-adsense-income-online-internet-marketing-bisnes

10 Keywords ( Kata Kunci) paling mahal di Adsense

Ini adalah 10 keyword yang mempunyai pembayaran tertinggi di Google Adsense:

1. Insurance
2. Loans
3. Mortgage
4. Attorney
5. Credit
6. Lawyer
7. Donate
8. Degree
9. Hosting
10. Claim


Tips untuk optimumkan pendapatan daripada Google Adsense

Ada beberapa tips yang kita boleh ikuti untuk mendapatkan pendapatan yang tinggi di Adsense.

  1. Memberikan kandungan yang penuh berkualiti secara konsisten di dalam website atau pun blog.
  2. Guna saiz iklan ( recommended ad unit sizes) yang telah disyorkan.
  3. Letakkan jumlah maksimum iklan yang dibenarkan di dalam website/ blog.
  4. Buat kajian kata kunci ( keywords) yang memperolehi keuntungan yang tinggi.
  5. Bina seberapa banyak website / blog dengan kata kunci yang memberikan keuntungan tinggi.

Kelayakan Sebelum Membuat Permohonan Akaun Adsense

Adakah anda mempunyai laman web untuk permohonan Adsense?
Anda memerlukan satu website atau blog untuk mengambil bahagian di dalam Adsense. Bina website atau blog dengan kandungan yang berkualiti supaya anda akan menarik pengguna dan pengiklan untuk laman web anda.

Adakah anda sekurang-kurangnya 18 tahun?
Seperti yang dinyatakan dalam Terma dan Syarat , Adsense hanya boleh menerima permohonan daripada pemohon yang melebihi 18 tahun.

Adakah laman web anda mematuhi dasar program Adsense?
Semak laman web anda mematuhi dasar kami sebelum menyerahkan permohonan anda. Perlu diingat bahawa Adsense boleh mengubah dasar dan panduan pada bila-bila masa, termasuklah Terma dan Syarat , adalah menjadi tanggungjawab anda untuk memastikan website atau blog up-to-date dengan mereka.

Adakah laman web atau blog anda telah aktif sekurang-kurangnya enam bulan?
Di sesetengah lokasi, termasuk China dan India, Adsense memerlukan laman web anda sudah aktif sekurang-kurangnya enam bulan sebelum ianya dipertimbangkan. Adsense telah mengambil langkah ini untuk memastikan kualiti rangkaian pengiklanan dan melindungi kepentingan pengiklan dan penerbit yang sedia ada.

Apabila anda sudah bersedia dengan syarat- syarat di atas, sila mengemukakan permohonan sebagai ahli pengiklan Adsense. Adsense akan menyemak permohonan anda dan kembali kepada anda melalui e-mel dalam masa kira-kira seminggu.


Website Apakah Yang Tidak Dibenarkan Memohon Adsense ?

Berikut adakah senarai ciri- ciri website ataupun blog yang dilarang menggunakan Adsense. Akaun juga boleh dibatalkan jika tidak menuruti garis panduan yang diberikan.

Kandungan dewasa
Kandungan yang menentang individu, kumpulan atau organisasi
Dadah dan kandungan berkaitan dadah
Kandungan yang berkaitan dengan alkohol
Kandungan berkaitan tembakau
Kandungan yang berkaitan dengan penjagaan kesihatan seksual
Hacking dan pencerobohan kandungan
Laman yang menawarkan program-program pampasan
kandungan memberi gambaran yang salah
kandungan keganasan
Kandungan berkaitan senjata
Kandungan yang membolehkan kelakuan tidak jujur
kandungan tidak sah

 


Apakah Yang Membuatkan Seseorang Itu Datang Berulangkali ke Website/ Blog?

 

Berikut adalah beberapa cara anda boleh membuat seseorang itu datang berulang kali ke website/blog anda:

Kandungan baru: Pertama sekali, pastikan kita menyediakan “content” yang baru, kandungan yang berkualiti tinggi. Pastikan kita mempamerkan kandungan baru tersebut pada halaman depan atau teratas.

Kandungan berkaitan: Papar  kandungan yang berkaitan secara lebih terperinci di page lain di laman web. Membuat bahagian yang menghubungkan pengguna ke kandungan popular atau diminati akan mendorong lebih banyak penglibatan.

Jaringan sosial: Jadikan satu kemudahan bagi pengguna untuk berhubung dengan anda melalui rangkaian sosial kegemaran mereka. Semua rangkaian sosial utama mempunyai widget tertentu boleh digunakan.

E-mel database: Pastikan anda mempunyai cara untuk pengguna untuk melanggan ke senarai e-mel anda untuk maklumat terkini dan / atau surat berita. ( Autoresponder )

Penglibatan pengguna: Jadikan ia mudah bagi pengguna untuk berinteraksi dengan kandungan kita, melalui forum, sistem penarafan atau cadangan.

 

 


Bagaimana Untuk Bermula Jana Pendapatan Dengan Adsense?

Untuk dapatkan akaun adsense, kita kena perlu ada website terlebih dahulu. Buat website dalam bahasa Inggeris, penuhkan dengan content terlebih dahulu, jangan nampak website seperti dibina hanya untuk approve adsense sahaja. Promosi dulu website dalam seminggu, dapat visitors dalam seminggu, baru kita apply adsense.

Contoh website yang mempunyai Adsense telah dibina:

Domain sifuaridz

  1. sifuaridz.com
  2. autopasif.sifuaridz.com
  3. toneexcel.sifuaridz.com
  4.  snvmarketing.sifuaridz.com
  5. trafficwave.sifuaridz.com
  6. adsense.sifuaridz.com
  7. takaful.sifuaridz.com
  8. cloud.sifuaridz.com

 

Domain kursus-wordress

  1. kursus-wordpress.com